over ons

1964


Is het jaar waarin Stoffen Van Eenoo-Decloedt uit de startblokken schoot. De stoffenwinkel van Carlos Van Eenoo en Cecile Decloedt werd in geen tijd een begrip in de regio. In de jaren ‘60 waren vooral de klassieke stoffenkwaliteiten bestsellers. Flanel, tweed, pied-de-poule, Prince de Galle, Chanel, noem maar op. Grote modehuizen in die tijd waren onder meer Leonard, Desarbre, Dormeuil en Bianchini. “Reeds in de jaren ’60 reisden mijn ouders Europa rond op zoek naar de mooiste stoffen en de perfecte combinaties. Toen was een reis naar de modehoofdsteden Milaan of Parijs nog een echte expeditie’, weet Pol Van Eenoo.

2018


Vandaag de dag wordt de stoffenzaak voortgezet door Pol Van Eenoo en zijn echtgenote Hilde Pieters. Door de digitale revolutie is er heel wat veranderd, maar Van Eenoo heeft -om in stoffentermen te blijven- naadloos aansluiting kunnen vinden op de razendsnel veranderende marktomstandigheden. “Wij reizen nu maandelijks naar het buitenland, op zoek naar de mooiste couturestoffen. Zo blijven wij onze veeleisende klanten iedere dag verrassen met een voortdurend wisselend stoffenaanbod”, luidt het. “Wij kopen stoffen aan gerenommeerde fabrikanten en weverijen, die produceren en leveren aan de meest gekende modehuizen. Wij hebben dan ook exclusieve damesstoffen, prêt-à-porter en haute couture in de aanbieding. Daarnaast beschikken we over een schatkamer vol met artisanale haute couture knopen. De kroon op het werk is ongetwijfeld onze kantafdeling. Met kanten van onder andere Solstiss, Hallette en Riechers is dit waarschijnlijk één van de meest verrassende kantcollecties in België.”

Zomer 2023

Sinds kort ontwerpen wij ook onze eigen collecties : 'Hilde Elisabeth Pieters Designer stoffen'. En dit in samenwerking met onze mode illustratrice, Linda Zoon.

Onze stoffen worden gedrukt en geweven in Italiaanse familiebedrijven met een jarenlange expertise en die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Spring gerust vrijblijvend binnen. Wij helpen u graag met het uitkiezen en het verwerken van uw model.

Van harte welkom,

 

Pol & Hilde