over ons

1964


Is het jaar waarin Stoffen Van Eenoo-Decloedt uit de startblokken schoot. De stoffenwinkel van Carlos Van Eenoo en Cecile Decloedt werd in geen tijd een begrip in de regio. In de jaren ‘60 waren vooral de klassieke stoffenkwaliteiten bestsellers. Flanel, tweed, pied-de-poule, Prince de Galle, Chanel, noem maar op. Grote modehuizen in die tijd waren onder meer Leonard, Desarbre, Dormeuil en Bianchini. “Reeds in de jaren ’60 reisden mijn ouders Europa rond op zoek naar de mooiste stoffen en de perfecte combinaties. Toen was een reis naar de modehoofdsteden Milaan of Parijs nog een echte expeditie’, weet Pol Van Eenoo.

2018


Vandaag de dag wordt de stoffenzaak voortgezet door Pol Van Eenoo en zijn echtgenote Hilde Pieters. Door de digitale revolutie is er heel wat veranderd, maar Van Eenoo heeft -om in stoffentermen te blijven- naadloos aansluiting kunnen vinden op de razendsnel veranderende marktomstandigheden. “Wij reizen nu maandelijks naar het buitenland, op zoek naar de mooiste couturestoffen. Zo blijven wij onze veeleisende klanten iedere dag verrassen met een voortdurend wisselend stoffenaanbod”, luidt het. “Wij kopen stoffen aan gerenommeerde fabrikanten en weverijen, die produceren en leveren aan de meest gekende modehuizen. Wij hebben dan ook exclusieve damesstoffen, prêt-à-porter en haute couture in de aanbieding. Daarnaast beschikken we over een schatkamer vol met artisanale haute couture knopen. De kroon op het werk is ongetwijfeld onze kantafdeling. Met kanten van onder andere Solstiss, Hallette en Riechers is dit waarschijnlijk één van de meest verrassende kantcollecties in België.”

2018-2019


Binnenkort verschijnt Stoffen Pol Van Eenoo nog nadrukkelijker in het straatbeeld, want dan komt er boven de bestaande winkel een boetiek. In deze bijkomende showroom/verkoopruimte zal u een uitgebreid assortiment Franse en Italiaanse kanten en brokaten vinden, in combinatie met de bijhorende zijdestoffen.

Pol en Hilde heten u van harte welkom.